“Laat mij jouw verhaal vertellen.”

Eric Smeets

Portfolio

Mijn naam is Eric Smeets en ik woon samen met mijn vrouw en 2 kindjes in het prachtige Zuid-Limburg. Daar ligt ook voornamelijk mijn werkgebied. We verbouwden er onlangs een pand tot fotostudio en inspiratieruimte. Inmiddels ben ik ruim 10 jaar professioneel fotograaf en fotografiedocent. Het contact met de mensen voor mijn lens boeit me en motiveert me steeds weer om het mooiste resultaat te behalen. 

Voor mij bestaat het perfecte plaatje uit het beeld waar de ander zich in herkent en blij van wordt. 

Een bruiloft, communie of zwangerschap zijn unieke momenten in een mensenleven die ik graag vastleg. Het portretteren van een persoon, familie of vriendenclub is echter net zo waardevol. Dat zie je terug in mijn portfolio, waarin veel unieke verhalen zijn opgenomen.

Daarnaast richt ik mij op zakelijke fotografie. Door mijn commerciële ervaring begrijp ik mijn zakelijke klanten en geef ik hun bedrijf een gezicht. Het in beeld brengen van producten, panden en portretten vormen de belangrijkste pijlers van mijn zakelijke fotografie. 

Opleiding

Voordat ik mijn eerste studio opende, behaalde ik de diploma Multimedia Vormgeven aan de Eindhovense School. Aansluitend volgde ik een Masteropleiding fotografie aan de Luca School of Arts te Genk, België. In 2009 rondde ik deze opleiding af, waardoor ik mij een Master of Arts mag noemen. Mijn masterstage liep ik bij de bekende Antwerpse architectuurfotograaf, Toon Grobet. Hier werd de basis gelegd voor één van mijn specialisaties, namelijk architectuurfotografie. 

Na het voltooien van de opleiding in Genk, volgde ik de lerarenopleiding aan de Universiteit van Antwerpen. Hiermee leerde ik hoe ik mijn vakkennis kon overbrengen. Dat doe ik met veel plezier in de Creatieve School.

Eric Smeets

Lidmaatschappen

Je weet zeker dat je met een professioneel fotograaf werkt door mijn lidmaatschap van de gerenommeerde organisatie DuPho. Dit is beroepsorganisatie van professionele fotografen in Nederland.

Daarnaast ben ik lid van de NPS (Nikon Professional Services). Dit lidmaatschap verzekert mij vaak dezelfde dag nog van leen-apparatuur mocht mijn camera of een objectief een keer defect raken. 


Bel me of vul het contactformulier in voor meer informatie