Eric smeets Fotografie

Corona maatregelen

Coronamaatregelen in de fotostudio en bij fotoshoots

Update n.a.v. Lockdown december 2020: Fotostudio's blijven open.

Op maandag 14 december kondigde de premier een lockdown af voor Nederland.
Alle niet essentiële winkels zijn sowieso tot 2 maart 2021 gesloten. Inmiddels heeft de beroepsvereniging DuPho laten weten dat fotostudio's geopend kunnen blijven.

De regels

Uiteraard probeer ik ook de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te voorkomen en heb ik voor bezoekers van mijn fotostudio en fotoshoots op locatie een aantal maatregelen genomen:

Werken op afspraak

Iedereen die een bezoek brengt aan de fotostudio maakt eerst een afspraak of laat zijn of haar contactgegevens noteren bij binnenkomst. Dit om contactonderzoek na een vastgestelde besmetting te vergemakkelijken.

1,5 meter afstand in de fotostudio

Uiteraard hanteer ik ook 1,5 meter afstand. Graag zelfs, want een portret dat te dichtbij genomen wordt resulteert vaak in vreemde vervormingen. Geen enkel probleem om deze afstand te houden, aangezien de fotostudio ruim 100m2 beslaat.

Handen reinigen

Bij de ingang staan flessen met desinfecterende handgel. Iedereen, die de fotostudio ingaat is verplicht zijn of haar handen te reinigen. Dit geldt uiteraard ook voor de fotograaf!

Contactloos betalen

Om mogelijke besmettingen tegen te gaan wordt er uitsluitend contactloos betaald.

Nies in je mouw

Waarschijnlijk inmiddels overbodig, maar als je moet niesen, doe dit dan in je elleboog. Ik wil graag nog heel lang mooie foto’s maken en doe dat het liefst in volle gezondheid ;-).

Gezondheidsklachten?

Heb je in de tussentijd (milde) klachten? Verzet dan, uiteraard kosteloos, je afspraak.

Corona Protocol voor fotografen

De beroepsvereniging voor fotografen, DuPho, heeft een corona protocol voor fotografen en fotostudio's opgesteld.
Dit protocol kun je hier teruglezen.